maandag 3 maart 2014

Neusspraykuur, fles en slapen

Ik was wat later begonnen met de neusspray omdat ik verschillende adviezen kreeg. De (vervangend) huisarts had gezegd 10 dagen. De apotheek zei max 7 en de bijsluiter (geprint van de apotheek) zei 5. Ehm ja dan is deze mama het even kwijt hoor. Dus eerst de huisarts weer gebeld. Eigenlijk wilde ik mijn eigen arts spreken maar die was er niet en de assistente vond het HEEL slecht dat ik verschillende adviezen gekregen had en vond dat ik diezelfde dag nog teruggebeld moest worden. Hoe dan ook; vrijdag zijn we gestart met de neusspray.
En tot nu toe merken we er nog helemaal niets van als ik eerlijk ben. Nu is het wellicht ook nog wat vroeg om daar iets over te zeggen maar zijn neus zit elke keer vol en zijn oogjes zien er zo uit (dit was zondag, de derde dag van de spray):

Ofwel: vol met troep. Je ziet ook echt een 'snotje' onderin dat oogje zitten. Dan ook nog allemaal vocht en in zijn ooghoekje zit de ophoping. Net als onderaan zijn oog en in zijn wimpertjes. En dit is op zondagochtend nadat we al 4x zijn oogjes gereinigd hadden die ochtend... Het buitenste hoekje van zijn oog is ook iets schraal (kan ook niet anders). Die waren knalrood toen we aan de druppels gingen dus wat dat betreft hebben de druppels geholpen maar dit schiet niet echt op he... Constant vies en dat koekt aan en dan is het schoonmaken weer een drama. Sowieso omdat we het zo vaak moeten doen vindt meneer het inmiddels echt NIET tof als je aan zijn ogen zit. En terecht. Hopelijk gaat die spray nog wat doen de komende dagen!

Verder zijn we bezig met twee uitdagingen: de fles en de slaapjes.
Meneer is een "mannetje van de klok" zoals het KDV dan schrijft. Hij krijgt in principe op verzoek (maar dit was al heel jong stipt elke 4 uur) voeding met sinds enige tijd ook fruit en groente.
Dan ziet een dag er ongeveer zo uit:
07:00u 190 ml water + 6 schepjes Friso nr 1
11:00u 190 ml water + 6 schepjes Friso nr 1
13:00u fruithap
15:00u 190 ml water + 6 schepjes Friso nr 1
17:00u groentehap
18:30u (dan is meneer KAPOT) 190 ml water + 6 schepjes Friso nr 1 plus 3 scheppen "pap".

En dan zou de 23u fles er af kunnen. Niet dus. Want dat ging welgeteld 1 nacht goed en daarna meldde meneer zich rond 3u. Dan ga je eerst een paar keer een speen brengen om vervolgens tussen half 4 en 4 alsnog een volle fles te geven. En ja alle flessen gaan schoon op.
We hebben nu dus gezegd (ja sorry de hormonen die ik in het begin had zijn weg en er moet ook gewerkt worden dus deze nachten zijn echt NIET leuk meer) dat we hem weer gewoon rond 23u wakker maken voor een (kleinere?) fles zodat hij hopelijk weer gewoon tot ongeveer 07u slaapt. Net als hij eerst deed.
En als we volgende week over gaan op nr 2 voeding gaan we het wel weer een keer proberen...

De andere uitdaging is slapen.
Meneer wil namelijk overdag heel vaak niet slapen. Of nou ja; hij wrijft zijn ogen er aan de achterkant uit, huilt constant omdat hij moe is, heeft rode wangetjes en wrijft aan zijn oren maar als je hem op bed legt gaat de sirene aan. En dat kan hij lang volhouden hoor! Een half uur (elke keer er weer even heen om "shhhh" te zeggen, speen te geven, knuffel aan te geven, enz.) is niets. Het lijkt wel alsof meneer denkt dat hij verschrikkelijk veel mist als hij gaat slapen en dat hij daarom gewoon beter wakker kan blijven. Ook al valt hij dus om van de moeheid. Of ehm ja geen idee eigenlijk waarom. Op het KDV slaapt hij namelijk gigantisch veel. Bij oma is het wisselend maar thuis...
Vandaag bijvoorbeeld was het toevallig papa-dag. Vanmorgen was hij harstikke moe maar duurde het ongeveer een half uur voordat hij eindelijk ging slapen (zo rond kwart over 9/ half 10) en toen sliep hij 45-50 minuten. Tussen de middag was hij in de auto terug van boodschappen in slaap gevallen en had papa hem overgelegd in zijn bed. Hij heeft toen weer net niet een uur geslapen. En daarna was hij wakker. Vanaf 14u was hij wakker. 's Middags heeft manlief het nog geprobeerd omdat ons kleine vriendje echt weer moe-tekenen gaf maar hij ging mooi niet slapen. No way. En op zich mag hij van mij best naar twee logische slaapjes op een dag in plaats van elke keer dat naar bed als hij moe is en dan voor korte periodes maar dan zou hij toch wel wat langer moeten gaan slapen dan dit...?

Nou ja... Zoals andere mama's vaak zeggen: het zijn allemaal fases... Haha
Het komt vast goed.
Ondertussen is hij namelijk erg druk. Met omrollen. Het is dat die irritante arm nog wat in de weg ligt en hij er die nog niet onderweg krijgt maar op dat stukje na lukt het hem om van rug naar buik en terug te rollen. En wat kan hij chagrijnig zijn als het niet lukt! :-) Het duurt vast niet lang meer.

Manlief zei laatst: alle cliché's zijn waar...
De tijd gaat snel.
De kleine man groeit zo hard.
Je bent trots op alle kleine stomme stapjes.
Wij hebben het leukste kind.
enz.

:-)

2 opmerkingen:

  1. Moeilijk zijn die fles fases hé. Wij hebben ook veel moeite gehad om die laatste fles kwijt te raken en ineens lukte het. En nu komt er weer zo'n periode aan om van 4 naar 3 flessen te gaan.. zucht.. vind dat zo moeilijk. Met slapen is het hier ook weer feest. Het zijn echt van die periodes dan gaat het super slecht. Maar ja, het komt allemaal weer goed haha. Hopelijk dat de neusspray snel goede resultaten laat zien, ben het trouwens wel met de assistente eens hoor, belachelijk al die verschillende adviezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jeetje verkeerde info dus, wordt je helemaal niet blij van :'( Beterschappies hopelijk helpt de neusspray wel.

    BeantwoordenVerwijderen