woensdag 5 maart 2014

Babyzwemmen

Voor vandaag had deze mama met haar mannetje afgesproken om met nog een mama en mannetje te gaan babyzwemmen. Niet gewoon vrij zwemmen nee echt "les". Superleuk! Beide mama's vonden het nog wel een beetje spannend zo voor het eerst. Ik was vooral ook heel benieuwd hoe beide mannetjes zich zouden houden en of ze het leuk zouden vinden.
Nou de mannetjes vonden het fantastisch! En de mama's dus ook :-)
Echt superleuk om te doen. Compleet met liedjes en spelletjes leert mama wat ze met de kleine man kan doen en leert de kleine man vertrouwd maken met het water. Echt superleuk!
 Na het zwemmen afdouchen met Zwitsal (ruikt toch lekkerder dan chloor) en daarna de nieuwe badjas aan die onze man kreeg van oom M. en tante B. Zoals je ziet; hij is niet alleen lekker warm (en praktisch omdat het echt afdrogen scheelt) maar hij is ook lekker ;-)
Stoere zwemshort heeft onze man ook he? Daar onder gewoon een zwemluier hoor...
 Ik had verwacht dat onze man na het zwemmen wel kapot zou zijn en lekker zou slapen maar daar merkten we niets van. 50 minuten slapen was echt meer dan genoeg vond hij en dus besloot mama de lentezon in te gaan. HEERLIJK! Wat een weertje zeg... We hebben bijna een uur gewandeld waarvan de kleine man ongemerkt toch nog een klein half uurtje getukt had.
 Daarna nog even lekker spelen in de box met de bal gemaakt door oma E. die nog steeds vaak favoriet is (nou ja; tegenwoordig wel naast zijn bijtring dan)...
Aan het hele einde van de dag kon er toch ook nog een slaapje vanaf en nu ligt hij er al weer een uur in. Lekker slapen mannetje. Het was een drukke dag.
Maar: ook erg leuk. We gaan vaker zwemmen!

Zondag is onze man al weer 6 maanden oud.
Volgende week vrijdag mogen we weer wegen en meten bij het CB...

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk! Als je het zwemmen met je kindje zo super leuk vind zou ik het echt aanraden om een babyzwembad te kopen. Ik en mijn vriendin hebben het ook gedaan, zo krijgt het kindje nog meer contact met het water. Die van ons wilt het liefst iedere dag het water in!

    BeantwoordenVerwijderen