woensdag 2 april 2014

Sprongetje gemaakt!

Na een paar moeilijke dagen waarin meneer echt vond dat hij door ons vastgehouden en rondgesjouwd moest worden en dat er eigenlijk niets goed was, is er weer een sprongetje gemaakt.
Ik wilde er eerst niet aan maar inmiddels weet ik; onze man doet aan sprongetjes.
Hoe dan ook: er is er weer één genomen. Na die dagen is hij ineens reuze gezellig en is hij ook weer veranderd. Wat dan? Nou hij draait niet alleen van rug naar buik maar ook van buik naar rug. Als hij zich om draait probeert hij half overeind te komen.
 
Met verschonen heeft hij door dat hij dan ook tegen kan werken en boven met het verschonen heeft hij ineens het lichtknopje ontdekt waar hij vervolgens aan MOET zitten.
Beneden aan de box hangt al vanaf zijn geboorte een muziekdoosje (aan de buitenkant) en ineens heeft meneer die ook door en gaat hij proberen door de spijlen heen die te pakken.
 
Hetzelfde met de drie lampen boven de tafel; hé hingen die er altijd al? Die wil ik pakken!
Het is wel heel frustrerend dat het niet lukt trouwens...
 
Verder doet meneer tegenwoordig in plaats van 3, twee slaapjes op een dag (we zullen zien of hij dit vasthoudt) en is hij aan het proberen met speelgoed. Je ziet dat hij soms in beide handen iets heeft; dit tegen elkaar aan timmert, tegen de rand van de box timmert en dan op elkaar houdt en even stil ligt alsof hij denkt "hoe werkt dit?!". Erg leuk om te zien!
 
Verder is nieuw dat we tegenwoordig met de twee tandjes begonnen zijn met tanden poetsen. Ons mannetje doet netjes zijn mond open en als ik poets (met een liedje natuurlijk); houdt hij zijn mond open, zit hij heel stil en draaien de oogjes iets alsof hij denkt; wat gebeurt er allemaal?! Maar; het gaat reuze goed!
 
Van het weekend was het heerlijk weer en daar hebben we natuurlijk van genoten:
 Even samen met papa kipjes kijken...
 Daarna spelen op het kleed in het gras maar eigenlijk waren de kipjes toch wel ERG interessant...
 Ook Joris vindt het HEERLIJK. Lekker bakken op de zandbak...
 Vanmorgen was meneer niet in zijn hum. Hij begon met heel veel huilen en op een gegeven moment ging het huilen over in gillen. Het hele rijtje natuurlijk gecheckt (geen honger, niet moe, geen dorst, geen vieze luier, wil niet getroost worden (duwde mij weg en strekte zich helemaal uit), wilde niet spelen, wilde niet liggen, wilde niet knuffelen, enz., enz., enz.). Nadat hij uiteindelijk even geslapen had begon hij opnieuw en na hoestdruppels, neusspray en 10 minuten stomen in de douche (meneer zit vol slijm) was het ineens over. Na de fruithap en voor zijn middagdutje gingen we ook even "televisie" kijken... Daar bouwde meneer een tweede poepbroek en daarna heeft hij nog even HEERLIJK gespeeld. Hij was weer reuze gezellig. Blijkbaar iets meer lucht :-) Zo ken ik hem weer!!
Helaas zit mama met haar knie en zit veel wandelen er niet in (ik dacht eerst; rust roest dus gewoon gaan maar na een bezoek aan de huisarts bleek dat ik hem toch echt moest gaan ontlasten en zelfs op krukken kon gaan lopen. Ja alsof dat handig is met een baby haha) dus we houden het bij de tuin. Behalve dat er dikke hommels en wespen in de tuin gesignaleerd zijn en mama daar helemaal NIET van houdt; is het héérlijk zo! Ehm nou ja... voor iedereen behalve één kip dan. Nugget is namelijk broeds en dat betekent dat zij in een apart hok op de tegels zit. Alleen. Hopelijk voor haar is ze er snel weer vanaf en kan ze gezellig weer bij Piri, Jambalaya en Kebab in het hok terug!

Oh en nog iets wat ik hier nog niet vertelt heb: het ene oogje van ons mannetje is schoon! Jaja... al een week of twee inmiddels dus ik durf nu wel te stellen dat die écht over is. Hoera!!! Nu de andere nog. Deze lijkt (soms?) iets beter te gaan maar is nog steeds wel geel of groen dus we moeten nog even door.... Duimen jullie mee dat ook deze over gaat?

2 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijke tuin om in te vertoeven :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Natuurlijk duimen we mee! En verder: wat fijn dat het sprongetje genomen is. Lekker genieten saampjes zo. Succes met je knie!!

    P.s.: ik heb je genomineerd voor de Liebster Award op mijn blog. Zou het leuk vinden als je hem invult op je blog. http://18elf.nl/weblog/liebster-award-via-jackie/

    Groetjes, Peet

    BeantwoordenVerwijderen