woensdag 9 april 2014

7 maanden

7 maanden is onze kleine man inmiddels.

7 maanden lijkt kort en tegelijkertijd ook weer heel erg lang. Weet je wat één van de lekkerste dingen zijn die hij geleerd heeft? Zijn "kusjes" (lees: er wordt een open, kwijlende mond tegen je wang aan gedrukt terwijl zijn armpjes om je nek heen geklemd worden) en daarna wordt er breeduit naar je gelachen met zo'n bekkie met onderin twee witte ieniemienie-tandjes. HEERLIJK!

Ons mannetje is voor de tweede keer ziek geweest. Zaterdagavond gaf manlief onze kleine man een groentehap en deze kwam al kokhalzend in een paar grote golven weer uit. Dat waren we niet gewend van ons mannetje! Zondag vroeg ik me af of meneertje niet ziek ging worden want ik had zo'n voorgevoel en vond hem niet helemaal zichzelf lijken. Ook zondagavond ging de groentehap er al kokhalzend met een paar grote golven uit. Op maandag had meneer inderdaad 38,8 en ik weet dat heel veel van jullie nu gaan zeggen dat dit 'verhoging' is en geen 'koorts' maar ons mannetje heeft normaal 36,5 en dus is dit vrij hoog en meneertje was er ook echt niet lekker van. Hoesten en snotten deed hij al. Ook had hij al last van slijm (je hoorde het als hij ademde) maar nu kwam het spugen er bij. Plus dat meneer toch echt delen van zijn flessen liet staan (die gingen normaal leeg) en zijn hoge temperatuur. Elke keer weer was hij moe en elke keer weer ging hij slapen en werd hij met een zielig huiltje wakker. Ook bij mama op de arm lag hij met een zielig huiltje wat over ging in zacht kreunen tot hij in slaap viel. En ja ik weet het; ons mannetje gaat nog HEEL vaak ziek zijn maar och och wat is hij dan toch zielig! Het is zo sneu he een ziek kind...

Gelukkig was manlief maandag vrij en dus mocht ons kleine vriendje de hele dag met papa knuffelen. Dinsdag gaat hij normaal naar de opvang maar dat gingen we nu niet doen en dus regelde papa 's morgens de eerste paar uur een vervangend collega, kwam daarna oma aan huis knuffelen (wat een luxe!) en was mama iets eerder thuis van het werk. Want ja; als je ziek bent dan mag je geknuffeld worden. Onbeperkt geknuffeld worden. Gelukkig dronk meneertje al wat beter en ook fruithapjes bleven er in dinsdag. De groente 's avonds werd er nog steeds uitgegooid maar gelukkig is dit voor hem geen hoofdmaaltijd.

Vanmorgen was meneer om 04:45u al wakker en dat vind ik écht te vroeg hahaha
Hoe dan ook; even getemperd en hij gaf 36,5 aan. Joepie! Hopen dat dit zo bleef... Aangezien meneer al zo vroeg wakker was, is hij zojuist aan tukje nummer 3 begonnen (de eerste twee waren trouwens met een klein half uurtje al weer klaar) maar meneer is weer zijn blije, vrolijke zelf. Mama heeft dus het bed afgehaald en al het beddengoed, de pyjama en de slaapzak in de was gemikt. Weg ziektekiemen! Daarna lekker spetteren in bad en we beginnen weer met een schone lei. Heerlijk!
Onze man kon zelfs al weer lachen om de kat. Echt ZO fantastisch als hij dit doet :-)
Van de week zag dit er zo uit:
Lekker lachje toch?
Hoe dan ook; ik ben blij dat hij er weer is! Ik ben benieuwd of ook al het eten binnen blijft vandaag of dat de groentehap nog net te zwaar op de maag ligt...

1 opmerking: