zondag 20 april 2014

Paasweekend

Met ons mannetje gaat het best goed! Hij heeft nog steeds wel wat last van slijm maar het wordt iets minder. Gelukkig slaapt hij er inmiddels wel weer om 's nachts (op een enkele korte keer wakker na) en is hij al weer een tijdje zijn vrolijke zelf. Heerlijk om te zien!

Ons mannetje is erg druk met draaien; de box is best aardig maar op de grond is veel leuker want dan kun je zo 4 / 5 keer naar één kant rollen en lig je ineens halverwege de kamer! Dan ook weer terug is ook geen probleem. Linksom, rechtsom, van rug naar buik en van buik naar rug; het is allemaal geen enkel probleem meer. Leuk om te zien! Dat rollen gaat ook wel gericht; het gaat naar de weggerolde bal. Of naar dat gekke mandje onder de tafel wat voor hem nieuw is. Of richting de poes.

Naast het rollen is meneer ook druk met zijn handen (bewegen, langs elkaar halen, dingen pakken, dingen overpakken van rechts naar links en andersom, enz.) en stemoefeningen waarbij dit soms alleen een geluidje is waarbij hij op zijn rug ligt, zijn lippen tuit en dan zijn hele gezicht onder de kwijlspetters zit en soms zijn het echt klanken. Ja dat opgroeien is hard werken hoor!

Ook met eten leert ons mannetje steeds iets meer. Afgelopen week had hij voor het eerst macaroni, rijst en kip. We maken nog steeds alles zelf; meneer krijgt 7x verschillende groentehappen in een week en 6x fruit (de 7e keer is op het KDV) en dit bereiden we steeds een beetje uit met dank aan het "opperdepop" van AH (echt heel leuk!).
Zo krijgt hij deze week bijvoorbeeld:
courgette/ rijst/ broccoli/ kip
macaroni/ bloemkool/ tomaat
boontjes/ wortel/ aardappel
aubergine/ rijst/ tomaat/ kip
visschoteltje met groente en rijst
venkel/ wortel/ aardappel
bloemkool/ broccoli/ aardappel/ tartaar

banaan/ peer/ pruim
banaan/ kiwi
appel/ aardbei
banaan/ peer/ appel
peer/ appel
banaan/ blauwe bes
Tot nu toe gaat nog steeds alles er met heel veel smaak in (behalve een tijd terug avocado met tomaat. Dat vond hij echt heel vies maar ja oma, papa en mama ook haha). Hopelijk blijft hij zo'n makkelijke eter!

Dit weekend is het Pasen en we gaan een drukke week tegemoet voor hem maar dat gaat vast goed komen. Vandaag is mama "ziek", morgen doen we Paasbrunch bij oma, dinsdag KDV, woensdag moet mama einde van de dag door de scan dus komt oom M. oppassen, donderdag is het oma-dag, vrijdag gaat ons mannetje een dagje naar andere oma en dan is het alweer weekend.

Fijne Pasen iedereen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten