zaterdag 28 september 2013

Net niet...

Net niet helemaal ons mannetje...

Vanmiddag dronk ons mannetje maar een halve fles leeg (kennen we niet van hem).
Vanavond gaf hij ontzettend veel terug (kennen we ook niet van hem).

Zijn billetjes zijn rood. En niet alleen rood; zelfs een klein beetje stuk. Echt heel zielig. Sudocreme, billetjeszalf van Zwitsal en Vaseline hielpen niet. Het leek zelfs een beetje erger te worden. Het bovenste laagje van de luier bleef ook zo lekker aan hem plakken. Niet fijn! Ons mannetje leek ook pijn te hebben bij ontlasting. Echt wel zielig. (en dan nog niet huilen he maar alleen kermen)
Oma kwam met de tip van eiwit smeren dus vanavond zijn we daar mee begonnen. Hopelijk brengt dat wat verlichting. We zijn benieuwd.

Verder is ons mannetje verkouden. Hij "snurkt" en je hoort gewoon aan zijn ademhaling dat hij vast zit. En ja dat gaat vast nog honderdduizend keer gebeuren dat hij verkouden is maar ik vind het best zielig bij zo'n guppie. Dus wij in de weer met een peertje waarmee je snotjes uit een neus kan zuigen (werkte niet dus uiteindelijk het snotje gevangen met een wattenstaafje) en een babyneusspray (zout en water). Vannacht zetten we een ui op zijn kamertje en ja om beter te kunnen ademen ligt zijn matras al iets schuin.

Ik weet het; hij wordt vanzelf weer beter maar vanavond is ons mannetje net niet het mannetje wat we kennen.
Ik ben benieuwd wat hij vannacht gaat doen...

2 opmerkingen: