maandag 12 mei 2014

CB 8 maand

Inmiddels is onze kleine man al weer 8 maanden oud! Waar blijft de tijd...
Afgelopen zondag had ik mijn eerste moederdag. Ons mannetje had bij het KDV een knutsel gemaakt en deze kreeg ik toen hij in pyjama bij mij in bed gelegd werd. Daarbij maakte manlief een ontbijt op bed. Perfect moederdagkado! Superleuk hoor om zelf een knutsel te krijgen op moederdag :-)
 
Vandaag mocht ons mannetje weer naar het CB. Met zijn 8 maanden oud weegt hij nu 8940 gram en is hij 73 centimeter lang. Hij is de afgelopen tijd dus iets minder hard gegroeid. Maar: hij doet het prima. Of hij al dingen over kan pakken van de ene naar de andere hand? Allang! Of hij kleine dingen kan pakken? Jazeker; stukjes brood, stukjes rijstwafel; het is allemaal geen probleem en wordt gepakt en daarna in zijn mond gestopt. Oh en of hij de "aa" klank al kan? Hahahaha ja! Absoluut. Sinds afgelopen zondag is het niet meer alleen "AAAAAH" maar hoorden we 's morgens voor het eerst "kaajkaajkaaj" en dat hebben we daarna de hele dag gehoord haha. Heerlijke kletskous.
Voor diegene die het interessant vinden de schema's:


Verder heeft de CB arts even in zijn oren gekeken. Zij gaf aan dat zij geen oorontsteking meer zag maar nog wel iets irritatie. Dan heeft de antibiotica dus gelukkig goed werk gedaan. Wij twijfelden daar aan omdat hij soms nog heel hard kon gillen en daarbij zijn handje tegen zijn oor drukte.
Wat wel een leuke bijkomstigheid is: door de antibiotica is zijn ene oogje echt een heel stuk beter geworden! Zijn ene oogje was nog steeds altijd groen en dit was weer erger geworden met zijn bovenste luchtweginfectie maar nu lijkt hij een stuk beter. Ben benieuwd of dat zo blijft...

Onze man krijgt nu ontbijt (fles + brood), 10u tussendoortje (fruit + drinken), lunch (brood + fles), 15u tussendoortje (rijstwafel/ soepstengel/fruit + drinken), avondeten (warme hap + yoghurt) en een avondfles (bij het slapengaan) en daarmee komt hij toch behoorlijk in de buurt van wat wij ook doen overdag. Handig! Ook maakt hij zijn slaapjes iets langer en daardoor lijkt hij richting de twee slaapjes op een dag te gaan. Alhoewel het er een beetje aan ligt hoe laat het wordt want heel soms heeft hij aan het einde van de dag toch nog een powernapje nodig.

Het naar bed gaan is nu opgeschoven naar 19u (of soms zelfs iets later) alleen het opstaan is nog steeds ERG vroeg (lees: rond 6u). Zijn buurmeisje (net 1) sliep vandaag uit tot half 10. Ik geloof dat we onze man maar op uitslaaples doen bij zijn buurmeisje haha. Nou gewoon 7u (ja oké heel eerlijk in het weekend half 8) zou ik al wel ideaal vinden hoor.

De kleine smurf is volop aan het ontdekken. Dit doet hij door de hele kamer door te rollen en soms op zijn buik te liggen en met zijn ene arm te "zwemmen" of op de grond te slaan en dan één been te buigen, knietje er onder, en dan maar 'piepen' omdat je niet vooruit komt. Lastig hoor! In zijn hoofd bedenkt hij regelmatig iets wat dan schijnbaar niet lukt...
Manlief zei laatst "ik ben soms jaloers op het feit dat hij de dingen die wij zo normaal vinden zo bijzonder vindt omdat het helemaal nieuw is en dan zo verwonderd is. Wij zullen nooit meer zoiets ervaren."

Hoe dan ook: ons mannetje doet het goed. En het is en blijft een lekker ding.
Wat houden we veel van hem. En wat zet zo'n gup je leven op zijn kop :-)

2 opmerkingen:

  1. Fijn hoor dat hij zo goed groeit en eet. Slapen komt vanzelf, hier ook een uitslaper maar is ook niet altijd even handig. Je man heeft een mooie uitspraak, het blijft heerlijk om de wereld door de ogen van je kinderen te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waaah wat grappig. Jen is ook net 73cm en weegt 8.940 !!! Hahahaha met 9 maanden. Maar hetzelfde dus. Leuke dat van moederdag trouwens :-))

    BeantwoordenVerwijderen