maandag 27 januari 2014

Doopdienst

Ik vertelde het al; afgelopen zondag was een speciale dag! Wij lieten ons kleine mannetje dopen.
Oom K. (de voetbaloom) mocht de kleine man de kerk in dragen want ja; deze oom is ook degene die voor ons mannetje gaat zorgen als ons wat zou overkomen.
Ik vond het gaaf om ons mannetje te laten dopen in kleding gemaakt uit onze trouwkleding. Tenslotte is onze zoon uit ons huwelijk geboren. Nu konden we een doopjurk laten maken maar ja ons mannetje is wel een heel stoer mannetje...
En dus besloten we dat het geen doopjurk werd maar een dooppak:
 Met als details de knoopjes en een mini-pochetje gemaakt van het pochet van papa's trouwpak.
 En op de rand van zijn broek was nog een reep kant te vinden wat ook een deel van mijn jurk was:
Gaaf he?
Hij zag er ZO stoer uit! De doopdienst was mooi. Ons mannetje vond het allemaal reuze interessant. Voor in de kerk heeft hij uitgebreid zijn vingers op zitten sabbelen en ondertussen kon hij rond kijken. Tijdens het dopen vond hij het water reuze interessant en hij gaf geen kick! Wij hebben hem in de handen van de Heer mogen leggen. Ons mannetje is een parel. Een parel in God's hand.

Daarna ging hij met oom K. alvast naar huis om daar de koffie en thee vast aan te zetten. Wij mochten de dienst verder vieren en werden daarna gefeliciteerd.
Na de dienst terug naar huis waar allemaal familie en vrienden op ons aan het wachten waren om samen deze gebeurtenis af te sluiten.

Wat ontzettend waardevol om te ervaren dat er zo veel mensen om ons kleine mannetje (en ons) heen staan!! Een dag om nooit te vergeten :-)

1 opmerking:

  1. Wauw, wat een prachtig en inderdaad stoer pak! En hoe origineel om jullie trouwkleding erin te verwerken. Fijn dat het zo'n mooie dag was!
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen