vrijdag 27 december 2013

Eerste kerst & slapen...?

Ons kleine vriendje heeft zijn eerste kerst meegemaakt! Ik had twee leuke shirts geshopt; één met stropdas er op gedrukt en één met vlinderdas dus meneer was helemaal het heertje. Supercute! Eerste kerstdag hebben we ook een foto gemaakt van ons vriendje met papa en een foto van ons vriendje met mama. Leuk om elk jaar te doen!


Verder gaat het goed met ons mannetje. Hij geniet zichtbaar van het in bad gaan elke keer en heeft ontdekt dat hij kan schoppen in bad en daarmee de hele badkamer onder water kan zetten. Dat is leuk! Misschien wordt het tijd hem te verhuizen van het kleine badje naar het grote bad (maar dan weer met inzet)? Hoe dan ook; wel leuk om te zien dat hij het water zo fijn vindt. Ik wil namelijk ook met ons mannetje gaan babyzwemmen na de babymassage. Gezellig toch om samen bezig te zijn?

Ons vriendje heeft een week lang geen nachtvoeding gehad. Hij sliep gewoon door. Soms brachten we een speentje en dan sliep hij gewoon door. Helaas is dat nu over. Hij komt weer. Stipt om 04:00u. En als je er dan een speentje in stopt dan komt hij om 04:15u weer. En om 04:30u, 04:45u enz. Ja dat houden we niet lang vol hoor. Dus heeft hij nu al weer 2 of 3x wel een nachtvoeding gehad nadat we een aantal maal geprobeerd hadden te troosten/ een speen te geven. En manlief heeft besloten; vannacht geven we gewoon om 04:00u als hij komt een fles. Gewenning? Ja geen idee... Sommigen zeggen dat het niet kan bij een baby. Anderen zeggen van wel. Ik heb geen flauw idee. Ik heb wel eens gehoord van baby's die het "gezellig vinden aan mama's borst" nou dat heeft ons vriendje in ieder geval niet met een fles haha. En van mama's die kindjes hebben die dan 's nachts wel komen maar die eigenlijk geen honger blijken te hebben en maar heel weinig drinken. Ook dat is niet het geval want meneertje tankt zo een fles weg. Toch honger dus denk ik...
En ja dan kun je wel zeggen dat hij het niet meer nodig heeft, maar blijkbaar denkt hij daar anders over...

Sowieso; de laatste tijd lijkt het alsof alle voedingen minder voedzaam zijn want meneertje heeft vaker honger dan we gewend zijn. Groeispurtje? Toe aan hapjes (bijna 4 mnd)? Ja het sabbelen op knuistjes, aan de oortjes trekken, snel weer honger hebben en de smakgeluidjes maken doet hij al. Ook vindt hij het reuze-interssant als wij aan het eten zijn om te kijken en regelmatig zit hij dan breeduit te grijnzen.
Nou ja ik heb geen idee. 9 januari is meneer 4 mnd en ik heb begrepen dat de JGZ tegenwoordig dat de leeftijd vindt dat je met een klein beetje hapjes mag beginnen. 13 januari mag ons vriendje weer naar het CB. Samen met papa. Dan zullen ze het wel horen.

En tot die tijd? Krijgt hij nog lekker de fles. Meestal BV, soms aangevuld met KV en als hij echt heel veel trek heeft op een dag ook wel eens een fles KV. Het maakt hem niet zo veel uit; hij drinkt het wel. En doorslapen? Dat komt vanzelf! :-)

4 opmerkingen:

  1. Wat een leuke kleertjes!! Waar zijn ze van? :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke kleertjes <3 Onze Wibra heeft bijna geen leuke "jongens" kleertjes. Rekken vol met de tofste meiden fashion maar voor stoere knullen ho maar.

    Ik herken het door en niet door slapen wel hoor. Met 2 maanden sliep hij ineens echt een paar weken achtereen door en met 3 maanden helemaal niet meer. Nu komt ie ook elke nacht om 4u. Niet voor een fles maar wel voor een boer of een knuffel. En daarna slaapt ie weer heerlijk in. Afgelopen weer ben ik wel in paniek geweest, meneer dronk zo slecht pffffffff.. niet grappig. En ineens is het weer over. Nu lijkt ie na 200cc nog honger te hebben.
    Morgen krijgt hij zijn eerste hapje, dan zijn zowel mijn schoonouders hier als mijn moeder haha, leuk om dat met z'n allen te doen.

    Alvast een heel fijn nieuwjaar jullie!

    BeantwoordenVerwijderen