dinsdag 10 december 2013

3 maanden

3 maanden oud is ons kleine vriendje alweer... T gaat toch wel hard hoor!

3 maanden oud en ik heb als "overbezorgde moeder" voor het eerst het CB gebeld. Meneer had vanaf ongeveer anderhalve maand leeftijd al behoorlijk een drinkschema; elke 3,5 a 4u kwam hij voor een voeding. En vorige week was dat ineens weg. Hij maakte de tussentijden korter. Veel korter. En dronk minder. Veel minder. Hij was vooral bezig met alles om hem heen wat veel interessanter was. Of kauwde op de speen van de fles in plaats van te drinken. Of eh... Nou ja; eigenlijk alles behalve drinken. Ook in het (bijna) donker op zijn kamertje ging het lastig. En ja ik weet het; het is een fase. Ja het gaat over. Ja hij was op zich nog vrolijk en alert. Maar toch het CB maar even gebeld. En we gingen het een paar dagen bijhouden. En dan toch maar vaker een fles aanbieden zodat hij in ieder geval aan zijn aantal ml's per etmaal kwam. Dit ging goed. Waarschijnlijk is hij voor zichzelf op zoek naar een ander, nieuw ritme maar dit is wel even lastig als hij straks naar de opvang gaat want moet ik dan 4 voedingen meegeven in plaats van 2? Maar even zien wat hij over twee weken doet. Nog maar niet druk om maken.

3 maanden oud en dat betekende gisteren terug naar zijn geboorteplaats; het ziekenhuis. Het zusje van manlief heeft namelijk vroeger een spreidbroek gehad en dat is schijnbaar dichtbij genoeg om een echo te laten maken van de heupjes om te zien of alles oké is. Ons vriendje vond het allemaal prima en liet alles gewoon gebeuren. Toen hij omgedraaid werd voor de andere kant kon hij het scherm zien en werd het helemaal reuze-interessant. Zonder luier moest de hele echo en dan alleen twee scheetjes laten en verder alles schoon en netjes en dus zonder huilen; het lijkt bijna een voorbeeldig kindje he? De heupjes zagen er helemaal goed uit.

3 maanden oud was vandaag een controle bij het CB én een prik. Papa ging mee want die wilde ook wel eens weten hoe zoiets gaat dus plande tussendoor eventjes vrij. Inmiddels zit ons kleine vriendje op 63,5cm en op 6940 gram. Bijna 7kg dus! Mama's voeding zorgt er nog steeds voor dat je goed groeit :-) Ja; want mama is nu 6 dagen 3x per dag aan het kolven maar dit is elke keer nog net genoeg om ons vriendje 6x te kunnen voeden. Nog geen bijvoeding nodig dus! Nou ja; we hebben ook nog één en ander in de vriezer liggen dus we zullen wel merken wanneer we daar aan moeten starten. Tot nu toe gaat het nog goed. Deze keer ook wel gehuild bij de prik maar niet zo hard als de vorige keer en ook minder overstuur. Een peuter zei met een zielig stemmetje 'ik ga wel oma vertellen dat ik een prik moest'. Groot gelijk natuurlijk. Misschien krijg je nog wat van oma als troost. Ons mannetje was achteraf ook nog wat aan het jammeren en dacht misschien wel hetzelfde... We hebben zelfs een pleister deze keer! (bijna echt zo he?)


Verder hebben we zondag ons tweede sinterklaasfeest gehad; deze keer bij de andere opa en oma. Dit vond ons vriendje wel heel druk dus hij heeft nog wel boven geslapen en was daarna helemaal kapot maar ach; hij heeft het supergoed gedaan.

Vrijdag komt mijn leidinggevende om alvast over t werk te praten. Donderdag over een week ga ik een losse dag werken. Het gaat nu wel snel!
Maar: het is goed zo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten