maandag 18 november 2013

Oppas, verjaardag, opvang en Woezel & Pip

Een ontzettend vol en druk weekend hadden we. Ja; WE en dus ook ons kleine vriendje. Op vrijdagavond was zijn tante jarig (nee dat is niet waar; maar ze vierde het wel die dag) en op zaterdag zijn papa. Op zaterdag zouden de vrienden komen van papa en op zondag de familie ofwel; drie dagen drukte achter elkaar. En dat leken papa en mama niet zo'n goed plan. En dus kreeg ons kleine vriendje voor het eerst een hele avond oppas aan huis. Wat een luxe!
Ons vriendje heeft heeeeeeeerlijk liggen knuffelen de hele avond (we kregen twee slaapfoto's over de app) en lag net te slapen in zijn bedje toen wij thuis kwamen. Perfect!
Natuurlijk wisten we dat we een vertrouwde oppas hadden en dat alles goed zou komen maar toch voor de zekerheid zet je dan je telefoon iets harder (huis vol visite) en leg je hem voor je op tafel. Wel leuk is dat manlief vaker de telefoon checkte dan ik maar (natuurlijk) ging alles hartstikke goed!

Zaterdag was manlief jarig en zoals ik net al schreef zouden we de vrienden over de vloer krijgen. Wonder boven wonder ging ons kleine vriendje die avond rond 19:15u naar bed en heeft hij nadat we twee keer terug zijn geweest gewoon geslapen tot de late fles en daarna tot 's morgens vroeg. En dat in zijn eigen bedje! Meestal wil dit 's avonds niet. Ik heb me daar wel enigszins druk om gemaakt maar daar zijn we vanaf. Het bleek dat heel veel ouders dit herkenden van het begin (fijn!)! Nu kijken we of het lukt, lukt het niet dan slaapt ons kleine vriendje de avond gewoon gezellig beneden en na de late fles in bed. Lukt het wel is dat alleen maar mooi meegenomen. Iets met loslaten...? (zal ik nog wel vaker tegen komen...)
Hoe dan ook; dit werkt prima nu! Hij heeft een paar losse avonden in zijn bed geslapen. Soms lukt het gewoon wel. Soms vanaf 19u, soms vanaf 21u en soms pas na de late fles.

Gisteren was de familie hier en heeft ons kleine mannetje bijna de hele middag bij zijn tante geslapen. Heerlijk toch?! De momenten dat hij wakker was 's morgens, 's middags en s' avonds merkte ik dat hij veel meer de speen nodig had dan normaal. Toch wel last gehad van de drukte misschien? Wel heeft hij gewoon gedronken en geslapen dus op zich niets te klagen!

Vanmorgen hadden we intake-gesprek bij de kinderopvang. Ik heb nog een week verlof en daarna nog wat vakantie maar dan begint echt het "gewone" leven weer en ga ik ook weer aan het werk. En ja daar hoort ook één dag opvang bij voor ons vriendje. We hadden een gesprek met de locatiemanager en de mentor die ons vriendje krijgt. Fijn om die vast te ontmoeten. Ons kleine mannetje heeft zijn ogen uitgekeken daar en eenmaal thuis (we gingen lopend heen en lopend terug) was hij helemaal uitgeput hahaha. Hij werd nog even wakker voor zijn fles en wordt nu pas echt weer wat wakker. Ach ja druk weekend en dan ook nog een uurtje indrukken opdoen op de groep van het kinderdagverblijf! Het is toch ook vermoeiend allemaal...

Nu ligt meneertje nog iets uit te rusten in zijn box. Net zette ik, toen hij iets onrustiger werd, de muziekmobiel even aan. Dan draaien Woezel & Pip (gekregen bij de box) rondjes boven zijn hoofd en hoor je ons kleine vriendje ineens lachen naar zo'n figuurtje :-) Dan smelt je toch?!

We hebben zo'n heerlijk mannetje....!

1 opmerking: