maandag 11 november 2013

Eerste prikken

Vandaag is Thijs precies 9 weken en dat betekende dat we weer naar het CB (consultatiebureau) mochten. Meten, wegen, praten maar deze keer ook voor het eerst prikken. Aangezien Thijs bij de hielprik de hele wijk bij elkaar had geschreeuwd was ik benieuwd hoe hij dit zou gaan vinden dus ging ik voorbereid (koud washandje in een bakje en een warme fles mee) naar het CB.

Van te voren was Thijs al wat aan het knetteren (alsof hij door had wat er ging gebeuren) en bij het CB binnen werd dat niet heel veel beter. Af en toe wat kleine huiltjes. Een kennisje kwam naar buiten met een hard huilend kindje "ja; net prikken gehad" zei ze waarop Thijs weer ging huilen. Ik zei; sssst hij moet straks ook!

Het bleek dat we een afspraak hadden bij een collegaatje van mij (dat was wel even leuk!). Nadat Thijs gemeten (60cm lang) en gewogen (6250gr) was, mochten we met haar mee. Of alles goed ging met Thijs en mama? Ja hoor; prima! Of Thijs kon volgen? Ja hoor dat deed hij keurig. En ook liet hij even zien dat hij kon lachen ("Hé hij heeft kuiltjes in zijn wangen! Wat schattig..") en dat hij kon kletsen (op zijn manier uiteraard). Dat Thijs zulke mooie, heldere, wakkere oogjes had en dat hij zo sterk was kregen we weer te horen maar dat wisten we al :-)

Daarna werd het toch echt tijd voor de prikken. In beide bovenbenen één. En zoals verwacht zette Thijs het op een brullen. Mama had de handen vast en gaf kusjes op zijn hoofd maar dat maakte niets meer uit. Het feest was voorbij en de prikken waren erg gemeen vond hij. Of er een pleister op moest? Nou nee doe maar twee kleine vlekjes in de doek (die kan wel weer in de was) want ach zo'n pleistertje moet er ook weer af... Na de prikken was het gelukkig meteen klaar en konden we terug naar de kleren. Even aankleden en dan een fles en meneer viel daarbij meteen in slaap. Totaal knock-out was hij. In de jas, in de wagen, bij de auto (eindje verderop en mama is niet heel goed in het sjouwen van de maxicosi) uit de wagen en in de autostoel; alles was prima. Thuis uit de autostoel zo in de box en daar had meneer ineens door dat hij alleen lag en dat hij HEEL zielig was dus begon Thijs direct HEEL hard te huilen (normaal is het vrij tactisch).

Ach en ja je bent vandaag best wel een beetje zielig...
Dus vandaag mag je uitgebreid knuffelen...

Het allerliefste bij mama: en dan net zo lang wurmen tot je met je wang tegen een blote huid aan ligt en je knuistje stop je tussen borsten in (dat shirtje wurmen we ook gewoon omlaag):
 Maar; ook bij papa knuffen is prima vandaag...
Het drinkritme wat je normaal gesproken wel hebt is totaal kwijt vandaag maar ach.. Dat is dan maar een dagje zo. Hopelijk heb je verder geen last van je prikken! Een paar uur na de prikken kun je er last van krijgen maar nu (3u na de prik) had je in ieder geval nog geen verhoging. Houden zo!

We zijn weer goedgekeurd. De volgende keer is 10 december.

1 opmerking:

  1. Och jee, jij ook sterkte dan maar vast voor 10 december ! Sneu is dat, hè? Die vervelende prikken! Bah. Mja, het is voor een goed doel.

    BeantwoordenVerwijderen