zaterdag 21 februari 2015

Volop aan het ontdekken...

Ons mannetje gaat supergoed. Hij is echt strontverkouden geweest en was daarbij helemaal schor. En waar wij dan altijd zagen dat hij extra last had van zijn prutoogjes zagen we nu... ...helemaal niets (ja een constant lekkende (groene) neus)! Ja als je in de wind ging lopen/ fietsen kwam er een helder traantje uit maar die had ik ook. Gewoon niets! Heldere, schone oogjes... Wauw!

Zijn verkoudheid is nog niet helemaal over maar goed; hij is inmiddels niet meer zo schor en niets duurt voor altijd zullen we maar zeggen :-)

Verder is meneer officieel over naar één slaapje op een dag. Ook op het kinderdagverblijf. Hier maakt hij dan wel weer een zooitje van (lees: van de week verschilden die slaapjes tussen 45 minuten en 3 uur) maar ach, je kunt niet alles hebben... 's Nachts maakte hij er ook een aantal keer een potje van en ik heb liever dat hij dat overdag doet haha

Hij paste deze week papa's schoenen:
Maar die waren toch écht nog te groot om daar verder iets mee te kunnen doen...

Wat hij het allerliefste doet is klimmen. Naast zijn tafeltje staat een doos met boeken. Leuk om open te maken en boekjes uit te lezen maar misschien nog wel leuker is om hem dicht te doen en er elke keer bovenop te gaan staan. En er weer af. En er weer op. En er af. En er op. En er af.
Datzelfde trouwens ook met een kartonnen doos; die leg je op zijn op en dan ga je er bovenop zitten. Ja dat je er dan doorheen zakt kan gebeuren maar een doos is om op te zitten.
Net als de krabpaal. Vet irritant dat we beneden maar zo'n kleintje hebben staan en dat er dan een plankje op zit wat dan in je nek zit want dat zit eigenlijk net niet lekker. Maar elke keer als ons mannetje langs die krabpaal komt moet hij er toch even op gaan zitten. Omdat het kan.
De bakken met speelgoed kunnen ook heel goed leeg. En dan omgedraaid. En dan kun je er weer op zitten. Of staan. En er af. En er op. En er af. En er op.
Misschien toch maar eens met hem naar Ballorig? ;-)

Meneer rent nog steeds overal langs en gisteren deed hij dit langs de keukenkastjes met alleen twee vingertjes tegen de kastjes aan. Waarschijnlijk kan hij dus best los lopen alleen durft meneer nog niet.
Vandaag ging meneer voor het eerst naast de bank staan, je zag hem even nadenken, liet bewust de bank los, bleef een volle drie seconden los staan zonder te wiebelen en pakte de bank toen weer beet. Later deed hij dit bij een tafeltje nog een keer maar deze keer wat korter. Zou hij het nu gaan doen?
Twee of drie losse stappen als grotere oversteek durft hij steeds vaker.

Een ander dingetje wat meneer ineens ontdekt heeft is aan één hand lopen. Als we dit eerder wilden dan liep hij scheef mee omdat hij elke keer met zijn andere hand jouw andere hand wilde pakken onder een luid protest (nogmaals; hij KON het dus al wel...) of liet zich gewoon op zijn knieën/ kont vallen maar vandaag had hij ineens door dat het eigenlijk best goed ging en ook nog leuk was! Meteen moest hij zes keer de kamer op en neer aan mama's hand (wij hebben een vrij lange kamer) natuurlijk. Ik heb hem uiteraard maar geprezen voor zijn stoere actie en heb tussen de middag een pannenkoek voor hem gebakken ;-)

Stiekem had hij ook ineens mijn telefoon te pakken want ik vond 5x deze foto in mijn galerij:
Wat denken jullie? Interessante invalshoek? Wordt een top-fotograaf of niet dan? Ons mannetje is volop aan het ontdekken!

Edit: (even een kleine aanvulling) vanmiddag klom meneer ook ineens bovenop de salontafel (zonder opstapje oid!)!

1 opmerking: