donderdag 20 februari 2014

Kijk eens om je heen...

Kijk eens om je heen, kijk eens om je heen
geef elkaar een hand, je bent niet alleen
want wij moeten samen delen
samen zingen, samen spelen,
ook al zijn wij nog maar klein,
samen spelen is pas fijn.

Nou dat om zich heen kijken dat doet ons mannetje al een hele tijd. Sjansen met anderen kan hij ook al een hele tijd. Tegenwoordig lijkt het alsof hij soms door heeft hoe hij zijn handjes ook naar ons toe kan gebruiken. Hij ligt dan in de box en als je boven hem hangt dan doet hij beide handjes wijd en gaan ze iets heen en weer. Alsof hij wil zeggen "pak me dan pak me dan" haha erg schattig.

Gelukkig gaat het inmiddels weer helemaal goed met ons mannetje. Behalve dat hij dan voor de honderdduizendste keer verkouden is... 's Ochtends zijn de oogjes groen dichtgeplakt of kan hij geen adem halen. Of allebei. En dan zegt hij HATSJOE en komt er uit beide neusgaten een dikke bel. T arme mannetje...

De ringworm is helemaal weg. De rode ooghoekjes ook maar momenteel heeft hij weer flinke snotoogjes maar ja dat kan ook door de verkoudheid komen natuurlijk. Het is dus even afwachten hoe de oogjes er uit zien als de verkoudheid weer een beetje weg is. De koorts is niet weer teruggekomen en ook het slaapritme is (voor zover een kleintje een ritme heeft) weer terug. Prima dus!

Op de opvang vertellen ze dat hij een "vriendje" heeft. Het is een jongetje die een maand scheelt in leeftijd met onze man. Er staan op de groep twee hoge boxen die gescheiden worden door een raam. En dat vinden deze mannetjes schijnbaar ERG interessant! Of beter: ze vinden ELKAAR heel interessant haha. Ja dat heeft hij thuis niet he? Daar heeft hij de spiegel. Die is ook leuk. Elke keer als hij zichzelf ziet moet hij dik grijnzen. Maar een ander kindje; nee die is hier natuurlijk niet. En bij oma ook niet. Dus dat heeft hij alleen op de opvang. Zo hebben ze ook een keer beide kids in een wipstoel gezet en dan met de voetjes tegen elkaar. Ook dat vonden ze reuzeleuk! Het allereerste beginsel van "samenspelen"? ;-)

Afgelopen dinsdag kregen beide mannetjes van één leidster een fruithap. Hapje voor onze man, hapje voor de ander. Maar DAT was niet de bedoeling! Thuis (en bij oma) is elk lepeltje met fruit wat komt gewoon voor onze man. En dat hij nu moest delen... Dat was wel even lastig! Volgens de leidster protesteerde ons vriendje elke keer als het lepeltje niet naar hem ging maar naar de ander. Want ons mannetje is een lekker fruitmonstertje. En ach dat samen delen... Dat komt wel. Net als het samen spelen. :-)

Oh ja en iets heel anders: geen idee of het al kan met 5,5 maand leeftijd maar ik heb het idee dat ons mannetje soms een nachtmerrie heeft. Vanavond bijvoorbeeld: dan ligt hij al drie kwartier gewoon te slapen en dan ineens wordt hij GILLEND wakker (dat doet hij normaal nooit). Echt heel erg overstuur. Even een speentje geven heeft ook absoluut geen zin; hij moet echt uit bed, in de schommelstoel een tijdje gewiegd worden met daarbij een paar liedjes neuriën en over z'n ruggetje wrijven tot hij weer rustig is. En dan slaapt hij gewoon weer verder...

1 opmerking:

  1. ach arm mannetje, nu al rare dromen...
    en dat delen leert ook weer snel genoeg. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen