maandag 3 februari 2014

"Hmmmm"

Ons mannetje eet sinds een tijdje hapjes. Begonnen met groente, daarna ook fruit en nu soms gemengd. Vandaag had meneer broccoli met courgette. En als hij er zin in heeft, en dat had hij vandaag dan moet hij bij ELK hapje vertellen hoe lekker het wel niet is.

Moet je je voorstellen; meneer zit in zijn wipstoel op de grote tafel. Wij zitten er naast (tegenover elkaar) ondertussen te eten en af en toe gaat er een hapje zijn kant op. Meneer sabbelt uitgebreid op zijn handen, ziet een lepel aan komen en haalt zijn handen uit zijn mond. De armpjes gaan wijd en op en neer, de voetjes beginnen te "watertrappelen" en het mondje gaat wagenwijd open. Zodra de lepel er in zit (en soms net voordat de lepel er in zit dan was de inschatting net verkeerd) klinkt er direct een "hmmmmm!". Heerlijk! Als je pech hebt vertelt ons mannetje wat hij van zijn eten vindt. Dan klinkt het zodra er net een hapje in zit "Bwhuuu" ehm ja das dus niet handig als je net je mond vol met groene groenten hebt want vervolgens zitten de groene druppels dus OVERAL.
Buiten dat; als het nog net niet allemaal is doorgeslikt moeten ook de vingers wel weer mee de mond in. Want ja; fruit is lekker, maar wel MET vingers. Groente is lekker; maar wel MET vingers. Echt werkelijk alles zit er vervolgens onder (haar, neus, wangen, mond, slab, armen, handen en omdat hij de laatste tijd als nieuwe 'tic' heeft om zijn beentjes op te trekken en zijn knietjes vast te pakken; ook zijn broek. Oh en natuurlijk de wipstoel.

Ach ja het is en blijft een lekker ding haha
 
Verder is meneer HEEL druk met zichzelf; steeds vaker wil hij gewoon momenten alleen in de box spelen. Als je samen met hem speelt is het niet goed, in de wipstoel is niet goed, knuffelen is dan niet goed, enzovoorts. Alleen in de box ligt meneer dan heerlijk te spelen en te kletsen. Daarna gaan de beentjes omhoog, pakt hij zijn knietjes beet en draait hij PLOP zo op zijn zij. En dan weer terug op zijn rug. Op zijn buik is nog net een stapje te ver (hij redt het BIJNA) maar we zijn onderweg! Ook draait hij om zijn eigen as heen. Hij "wandelt" op die manier de hele box door :-) Tot nu toe vinden we hem in bed elke keer nog wel op dezelfde plek weer (op twee keer na toen lag hij iets schuin). Hij is zo hard aan het oefenen...
 
Vandaag kwam ik thuis van t werk en was meneer lekker de hele dag thuis geweest met papa. Dan hang je boven de box en krijg je direct een MEGA grijns. Vervolgens pak je hem op; pakt ons mannetje je helemaal vast (das ook nieuw) en zodra je een kus geeft kruipt hij met zijn gezicht zowat in je nek om te schateren van het lachen en vooral te solliciteren naar MEER! Echt zo'n heerlijk mannetje. Daar word je toch helemaal blij van na een werkdag? Want; echt waar, ik heb de leukste baan die er bestaat maar dit soort momenten wint het toch echt van mijn leuke job! Hmmmmm :-)

1 opmerking: