woensdag 5 februari 2014

Dokter

Ehm ja voor alles is een eerste keer zeggen ze...
Ons mannetje was vandaag voor het eerst bij de huisarts. Manlief had een tussenuur dus ons mannetje had de luxe van papa EN mama mee naar de dokter. Niet dat dit voor hem nodig was geweest hoor; hij vond het namelijk allemaal reuze interessant! Eerst in de wachtkamer. Mensen kijken en meekijken met papa's tijdschrift. Ook moest ons mannetje even vertellen wat hij er van vond. Daarna bij de dokter in zijn kamer was weer van alles te zien. En ook de dokter zelf was heel interessant om naar te kijken. De dokter ging even aan hem zitten maar dat vond hij prima. Daarna ging hij wat vertellen en ons mannetje zat hem aan te kijken alsof hij precies wist waar het over ging. Op een gegeven moment zat onze kleine naar papa te lachen en toen zei de huisarts "Ik geef jullie... eh..." en ons mannetje keek hem aan zo van "ja zeg dan?!" :-) Lekker ding!

Hoe dan ook; de vraag is natuurlijk; waarom zaten we bij de dokter?
Nou omdat ons mannetje een droog plekje had op de zijkant van zijn hoofd. In eerste instantie dacht ik; gaat wel weer over (ik ben niet iemand die direct naar de huisarts rent). Maar: het plekje leek erger te worden. Gisteren aan het einde van de dag was het zelfs rood. En het lijkt op een kringetje van kleine rode bultjes. Hmm toch maar even huisarts bellen. Vanmorgen was het een stuk minder rood maar toch even gebeld. En ja hoor: ringworm.
We hebben nu dus een zalfje gekregen die we twee maal daags moeten smeren en dan moet het als het goed is over gaan.

Verder heeft ons mannetje al vanaf zijn geboorte last van prutoogjes. De ene keer HEEL groen en 's morgens helemaal dichtgeplakt, de andere keer wat minder en soms alleen maar traanoogjes maar eigenlijk zijn ze nog nooit schoon en droog geweest (ja de eerste twee minuten nadat je ze WEER braaf hebt schoongemaakt). Ik weet het: schoonmaken, schoonmaken, schoonmaken. Maar; nu we toch bij de huisarts waren toch maar even naar laten kijken. Normaal gesproken zeggen ze; schoonmaken en houden en dan duurt het ongeveer een week. Nu is onze kleine man bijna 5 maand dus die week is alvast mislukt. Omdat nu zijn oogjes ook wat ontstoken lijken en zijn ooghoekjes helemaal kapot zijn kregen we ook oogdruppels mee (antibiotica).

Drie maal daags druppelen in beide oogjes. Ons mannetje heeft ineens een complete medische handleiding!!!
 
Gelukkig lijkt hij er zelf allemaal niet zo heel veel last van te hebben en is het nog steeds een vrolijk, gezellig mannetje. En; deze dingen zijn ook maar tijdelijk; het gaat weer over!

3 opmerkingen:

  1. Ach gossie, ik hoop dat het ventje er gauw van verlost is hoor.
    Knuffeltje voor hem.
    Groetjes, Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach wat sneu, vijf maanden prutoogjes die na een week al over zouden moeten zijn! Gelukkig heeft hij er geen last van! Doet me heel erg denken aan onze Happy Wheezer :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. He bah, wat vervelend. Sterkte er mee!!

    BeantwoordenVerwijderen