zaterdag 14 maart 2015

Melkweigeraar...?

Sinds een week is ons mannetje van de flessen af. Vrijdag t/m maandag is ons mannetje altijd thuis met één van ons of beide ouders dus besloten we dat vrijdag een eerste dag moest zijn om de flessen maar gewoon niet meer te geven en de keus te geven tussen twee verschillende tuitbekers. Alle flessen waren met opstaan gewoon "verdwenen".
Meneer besloot 's morgens zijn melk niet te drinken maar het sap ging goed. Hij had wel meteen duidelijke voorkeur voor één van die bekers maar dat was prima.
Ook de andere dagen ging het prima met de beker alleen de melk wilde hij niet. 's Morgens kreeg hij zijn melk vaak terwijl manlief hem aankleedde en zijn luier verschoonde; liggend op de commode dus. Dit ging fantastisch en de fles ging schoon leeg. Maar ja... Nu dus niet meer...

Ach dacht ik; een beetje eigenwijs is hij; op de opvang had hij ook alleen nog melk uit een flesje en verder een tuitbeker dus kwestie van volhouden.

Ondertussen maakte ik van de week een foto van de oogjes van ons mannetje waar de buisjes in zijn gezet. In zijn linkeroogje (voor de kijker rechts) zit een dubbel buisje dus die kun je zien zitten. Gek he? Hij heeft er echter totaal geen last van en als je het niet weet valt het nauwelijks op. In april/ mei gaan ze er aan beide kanten weer uit.
'Toch nog even een fotootje gemaakt van Thijs zijn oogjes voordat in april/ mei de buisjes er weer uit gehaald worden... In Thijs zijn linkeroogje (voor de kijker rechts) kun je het buisje zien zitten (in de reactie nog een plaatje)'

Inmiddels is het vrijdagavond; een week na de overstap op tuitbeker en dus de weigering van melk en tot op vandaag weigert meneer nog steeds zijn melk. Hooguit één of twee slokjes neemt hij. Geen koude melk, geen lauwe melk, geen warme melk... Gewoon geen melk.

Nou dat wordt creatief denken; melk met een smaakje! Dus naar de supermarkt en milk&fruit gekocht. Smaak: banaan. Want ons mannetje is gek op banaan. Maar nee; ook hiervan nam hij één of twee slokjes en daarna was het gedaan.
Karnemelk; zelfde verhaal. Karnemelk met iets diksap er door; zelfde verhaal.
Omdat we nu een week verder zijn en hij aan zuivel alleen een bakje kwark binnen krijgt op een dag besloot ik vanavond een flesje uit de kast te toveren en die te vullen met warme melk. Zoals hij het liefste had. Maar nee; zelfs dat hoefde hij niet. Pfffff... Het lijkt er op dat meneer een melkweigeraar is geworden.

Wat moet je daar nou weer mee?

2 opmerkingen:

  1. Oh wat vervelend. Wij hebben ook een melkweigernaar hier. Ons meisje drinkt absoluut geen melk uit de fles. Gelukkig wel aan de borst. Maar het lijkt me heerlijk als ze ook eens ergens anders uit leert drinken. Wij hebben de oplossing ook nog niet gevonden.. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen